Igangværende og planlagte tiltag i relation til "Urobørn"
Vi vil i det følgende udelukke omtale af elever, der i særlig grad forstyrrer undervisningen for sig selv og andre - skolen(erne) og kommunen har en tydelig fælles opgave i forhold til et "godt" undervisningstilbud og få koordineret indsatsen overfor denne gruppe elever.
I forhold til normale urolige elever, er der en udpræget gensidig vilje til, at forældre inddrages i løsninger meget tidligt.
Lærerteamet forholder sig fælles til opgaven, med god information/ inddragelse af ledelsen. Det sidste er i udpræget grad et indskolingsfænomen, hvor vilje og forståelse for det fælles træk er grundliggende forankret.
Skolen har igennem flere år, bl.a. med støtte fra su-puljen, sikret overgangen fra Bhv-klasse til 1. klasse, med lærertimer til den kommende i. 1.kl. klasselærer.
Samordnet indskolingsforløb i perioder i løbet af året. I perioder hvor der ikke foregår indskolingsforløb anvendes timerne til to-lærer og/eller holdundervisning.
Bhv.kl. læreren sikrer gensidig information mellem SFO og skole, men sammenhæng og kontinuitet skal være en del af drøftelsen nedenfor.
Nyligt vedtagne retningslinier for anvendelse af skolens specialundervisnings-ressuorcer, skærper opmærksomheden på at benytte su-lærere i forhold til observation, rådgivning og støtte i tilknytning til "Urobørn".
Skolen har for det kommende år etableret et udvalg, hvis opgave i særlig grad bliver, at koordinere indsatsen i forhold til kommunen/øvrige skoler, og ikke mindst fremme fælles holdning, bevidsthed og målsætningsdebat for området i pæd.råd.
Drøftelsen på skolen vil i høj grad kunne tage udgangspunkt i Per Kjeldsens oplæg på temadagen.
Udvalget sammensættes bredt, dækkende skolens forskellige afdelinger, og fungerer i første omgang i et treårigt forløb.