logo Juelsminde Kommune
UVM||Uro-Net|| Info om deltagere ||Juelsminde Kommune||

Handleplaner
Virksomhed
Forvaltning
Indsatsområde
Evaluering

Skoler
Barrit
Glud
Hornsyld
Juelsminde
Rårup
Skjoldskolen
Stenderup
Stouby

Projekter
Stenderup
Stouby

Formidlings
konferencer

Juelsminde

Uro Besvarelse
Stenderup

blå
Præsentation af skoler i Juelsminde Kommune
blå

Juelsminde Kommune
Tofteskovvej 4
7130 Juelsminde
Tlf: 79 83 30 00
Fax: 75 69 37 72
E-mail: raadhus@juelsmindekom.dk

Præsentation af Juelsminde kommunes skoler

Barrit skole
Barrit Langgade 47
7150 Barrit
Tlf: 75 69 11 95
134 elever, 7. kl. (0-7) 13 læ.
Skoleinspektør: Bjarne Eis

Skolen er en traditionel grundskole med SFO, og på skolens areal er en stor børnehave beliggende.
Der er i skoledistriktet etableret et tæt samarbejde mellem mange forskellige foreninger.

Glud skole
Sønderbakken 27, Glud
8700 Horsens
Tlf: 75 68 31 54
170 elever, 8.kl. (0-7) 13 læ.
Skoleinspektør: Sus Hj. Krassél

Skolen deltager ikke i URO-Net projektet, men sammen med en nærliggende børnehave er der etableret et projekt gående ud på at udbygge et nært samarbejde mellem skole, SFO og børnehave, således at indskolingsovergangen bliver så lempelig som mulig.

Hornsyld skole
Nørregade 4
8783 Hornsyld
Tlf: 75 68 73 50
205 elever, 9 kl. (0-7) 15 læ.
Skoleinspektør: Lau Olsen

Denne skole deltager heller ikke i URO-Net projektet, men forsøger i samarbejde med to børnehaver at etablere en indskolingsprocedure, der kan forebygge uro i skolen.

Juelsminde skole
Vejlevej 7
7130 Juelsminde
Tlf: 75 69 35 99
E-mail: jusk@post4.tele.dk
467 elever, 24 kl. (0-10) 43 læ.
Skoleinspektør: Anker Andersen

Skolen er kommunens største og var med i Undervisningsministeriets første skemaundersøgelse.
Gennem et tæt lærersamarbejde er det i de seneste år lykkedes for skolen at pacificere mange urolige elever, og disse gode resultater har medført positive integrationer af §20, stk. 2 elever og elever med en fremmedkulturel baggrund.

Rårup skole
Kirkedalsvej 4, Rårup
7130 Juelsminde
Tlf: 75 68 56 00
350 elever, 18 kl (0-10) 30 læ.
Skoleinspektør: Knud Erik Nielsen

Først i løbet af 1998 er det lykkedes for skolen at blive etableret under samme tag, og da skolen samtidig er overbygningsskole for 3 af de 7-klassede skoler har det tidligere givet megen uro i elevgruppen. I et nært samarbejde med bl.a. PPR er skolen nu ved at få opbygget et stærkt internt netværk, som lægger stor vægt på indskolingen og overgangen fra 7. til 8. kl.

Skjoldskolen (heldagsskole under udbygning)
Skolevej 6, Skjold
8700 Horsens
Tlf: 75 68 22 49
12 elever, 3 læ.
Skoleinspektør: Egon Godiksen

Skolen er startet august 98 som en afløser for den alternative A-klasse, der var placeret i ungdomsskoleregi.
Skjoldskolen har p.t. kun elever fra 6.-10. kl., men det er meningen, at den successivt skal udbygges til at dække hele skolespektret.
Skolen er organisatorisk tilknyttet FRIafdelingen, således at der kan iværksættes foranstaltninger i henhold til den kommunale målsætning om tidlig og forebyggende indsats.

Stenderup skole (helhedsskole)
Hedenstedvej 38
8781 Stenderup
Tlf: 75 68 10 89 E-mail: stenderupskole@vip.cybercity.dk
111 elever, 8kl. (0-7) 11 læ.
Skoleinspektør: Ebba Jakobsen

Stenderup skole er en helhedsskole med leg & læring som pædagogisk profil.
Den har været med i Undervisningsministeriets trivselskampagne: Om at have det godt i skolen.
Skolen arbejder tæt sammen med den lokale børnehave. Dette er bl.a. beskrevet i Social- og Undervisningsministeriets rapport: Samarbejde mellem skole og dagtilbud.

Stouby skole
Vejlevej 93
7140 Stouby
Tlf: 75 89 75 11
216 elever, 11 kl. (0-10) 22 læ.
Skoleinspektør: Jørgen Brinkløv

Skolen er overbygningsskole for Barrit skole, og gennem den sidste halve snes år har skolen haft adskillige §20, stk. 2 elever integreret med et positivt resultat. Holdningen til disse elever giver en god afsmitning på skolens generelle pædagogiske indsats og dermed også på de urolige elever.

Virksomhedsplaner
Alle skoler har udarbejdet virksomhedsplaner

Forvaltningsforhold
Børne- og kulturforvaltning
Børne- og kulturchef: Søren Kallestrup, SK@juelsmindekom.dk
8 skoler, 1 ungdomsskole, daginstitutionsafdeling med SFO, 10 børnehaver og dagplejen, FRI-afdelingen samt bibliotekerne.

På forvaltningsniveau er der gennem de sidste 4-5 år arbejdet frem mod etableringen af en fællesforvaltning, så børnehaver, skoler, PPR, sagsbehandlere m.fl. er samlet i samme forvaltning og med samme politiske udvalg.

Forebyggelse, Rådgivning og Indsatsafdeling
I forvaltningen er PPR, sagsbehandlere, sundhedsplejen, tandplejen og heldagsskolen integreret i samme afdeling, kaldet FRI afdelingen. Dette giver fælles kultur, korte arbejdsgange og koordinerede tiltag.
Afdelingsleder: Karen Margrethe Bjørn, KMB@juelsmindekom.dk

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning
Rådhuset
7130 Juelsminde
Tlf: 79 86 30 00
1700 elever og ca. 900 småbørn samt 2 små friskoler.
2 psykologer og 2 konsulenter, der endvidere er tale-hørepædagoger.
Ld. skolepsykolog: Kurt Jespersen, KJE@juelsmindekom.dk

Indsatsområder
Specialcentre
På alle skolerne er der etableret specialcentre, hvor der gennem de sidste år er arbejdet med effektivisering af specialcentrene, især på områderne kompetence og uddannelse. Der er bl. a. i forbindelse med URO-Net afholdt kursus med deltagelse af ministeriets konsulentsektion.

Specialundervisningen
Specialundervisningen på skolerne er især koncentreret i skolernes yngste klasser, jf. den kommunale målsætning om tidlig indsats til forebyggelse af faglige og adfærdsmæssige problemer.

Overgangsproblematik
I 3 lokalområder i kommunen har børnehave og skole gennem kortere eller længere tid arbejdet med samkørings-/overgangs-problematikken mellem børnehave og skole. Fra kommunens centrale støttepædagogordning bevilges der støttepædagoger til børnehaverne, medens børnehaveklasserne får del i skolernes samlede specialundervisningstildeling. Der arbejdes nu med at finde en fleksibel overgangsmodel for de børn, der i feltet mellem børnehave og skole har behov for ekstra støtte.

Lokalt tværfagligt samarbejde
I tilknytning til de enkelte skoledistrikter er der etableret såkaldte basisgrupper, der består af repræsentanter fra skolen, distriktets børnehaver, dagplejen, sundhedsplejen og en børne og unge socialrådgiver.
Formålet med disse basisgrupper er at have fingeren på pulsen i området, opfatte signaler om negative tendenser eller behov, der ikke bliver imødekommet, samt udvikle samarbejdet på tværs. Gruppen kan hermed gribe ind og afhjælpe problemerne hurtigt og lokalt. Ved at fokusere på negative tendenser er det kommunens håb, at urolige elementer kan ledes over i en positiv udvikling.

SSP-udvalg
I tilknytning til de enkelte skoledistrikter er der etableret SSP grupper i tilknytning til basis-grupperne. Disse SSP grupper skal opfange og iværksætte tiltag, der modvirker de negative signaler, som opstår hos de 14-18 årige børn i kommunens skoler og fritidsliv.
Ungdomsskolen er dynamoen i SSP arbejdet og igangsætter konkrete målrettede, forebyggende aktiviteter, gerne i samarbejde med socialrådgiver, politi, skoler og ikke mindst med de unge selv og deres forældre, som aktive parter i arbejdet.

Familiecenteret
Som led i indsatsen overfor familier med samspilsproblemer, der bl.a. kan aflæses i børnenes urolige adfærd i børnehave og skole, har kommunen et samarbejde med et familiecenter, som yder familiebehandling. Centeret har som led i behandlingen samarbejdsmøder om og med de henviste familier i skole/SFO og/eller børnehaveregi.

Karen M. Bjørn
afdelingsleder
Kurt Jespersen
ld. skolepsykolog